nio - I gaze beyond the rain-drenched streets to England

London

Brick Lane, Punk och Abbey Road. Så mycket mer behövs det inte. JP, Marre Sandra, malin och Ade.. (... ngt arty frenchy) ses under Eifeltornet på nyårsafton. 

Jag är så dålig på att blogga men det är fint här hemma. Vi har dansat till Håkan, på underjorden och under en röd discokula på röda sten. Nu är jag trött i fötterna efter second hand -shopping och kakätning med Marie. Jag vilar i hennes hennes soffa nu med Mr Sinatra sjungandes för mig. Jobbar hela vecka och orkar inte åka hem, Marie ska iväg ett tag och har överlåtit sin nyckel till mig. Finaste tjejen


åtta - so just blow your mind

Något har gått väldigt snett med världen det senaste. Ungdomar dödar varandra, barn utnyttjas och bomber faller över oskyldiga. Det är inte bara den stora världen som har en svacka, även våra små världar hoppar upp och ner som studsbollar.

Så till er alla som någon gång känt er lite ur gängorna, här kommer Karins uppmuntringstips!

Det finns musik. Och så finns det Musik. Musik som kan ge gåshud över hela kroppen, musik som kan få dig att tänka och känna. Här är några låtar som aldrig misslyckas med att få mig att se lite ljusare på tillvaron.

Simon and garfunkel - The 59th Street Bridge Song (Feelin’ Groovy)

Tänk att 1,50 minuter kan innehålla så mycket "må bra". Jag kan inte låta bli att börja digga när jag hör den, det spelar ingen roll om det är på bussen eller i Icakön.

"Slow down, you movin' too fast
You gotta make the moment last
Just kickin' down the cobblestones
Lookin' for fun and
Feelin' groovy"


Do you believe in magic – The Lovin Spoonful


"Do you believe in magic in a young girl's heart
How the music can free her, whenever it starts
And it's magic, if the music is groovy
It makes you feel happy like an old-time movie
I'll tell you about the magic, and it'll free your soul"

Texten är helt underbar. Denna fras är som en liten personifiering av mig. Gamla filmer och bra musik är som magi, det frigör själen och kan göra mig glad igen. Låten handlar inte bara om mig, utan hela den känslan som jag försöker förmedla.

Sist men långt ifrån minst på den här listan kommer självklart Håkan Hellström. På klubbar, Gator och i Soffor. Ja, när en av Håkans fartfyllda låtar börjar spelas så blir jag helt varm inombords och det är omöjligt att inte dansa. 

Ge och få uppskattning. Det här låter lite flummigt. Men det slog mig när Marie skrev hur glad hon blev för en bild. Ingen stor händelse men det fick mig att förstå det superbra med uppskattning. En vän blir glad av något jag gör. Denna vän berättar för mig hur mycket hon uppskattade min handling. Jag blir glad igen för att jag gjorde min vän glad osv. Det hela binds ihop till ett kretslopp av gladhet..

Sol.
Vad jag förstår så är det någonslags vitaminer i solen som får oss människor att må bättre. Jag tror min kropp älskar de vitaminerna. Min näsa vänds alltid mot solen, precis som blommor gör, jag blundar och drömmer mig bort i den varma mysigheten.

Solklara uppmuntrare är även: Fina filmer med lyckliga romantiska slut. Vara med de människor man tycker om. Fet, salt åderförkalkande mat. Nu blev jag trött på att blogga. Jag ska gå och klappa min katt. Hej då.


PS. På onsdag åker jag, Jenny, Maria och en Skellefteåbrud med fint hår till London. Väldigt impulsivt och jag har egentligen inga pengar men ett litet äventyr är precis vad jag behöver.


RSS 2.0